Toewijding

HENGELO – De start van de Halve Marathon van Hengelo, net als vorig jaar, en u mag raden wie het meest van plan was om te winnen.

Wel, de enige man die zijn ogen open hield en kijkt alsof hij die 21,1 kilometers wel eens even gaat verschalken. De jongens in het zwarte 226ers-tenue namen trouwens met slechts 5 kilometer genoegen, dus ook daar verschil.

Man 2175 die het hardste wegliep was een kwartier later ook degene die het eerste weer binnenliep, gevolgd door 2195 en 2091. Leuk clubje, maar uiteindelijk is het gewoon ieder voor zich.

Ik ben zelf geen loper, al zou het conditioneel best goed voor me zijn, kun je zeggen. Lopen is voor jongen oud, en de jonge deelnemer 2134, Jurre Nijland, (ook vorig jaar al opvallend fanatiek) kon het respect afdwingen van senior 2112, die er gedurende 5 kilometer niet in geslaagd was hem in te halen. Of het is zijn vader, zou ook kunnen. De nummers zijn allemaal na te zoeken, maar dat mag u zelf doen, het gaat hier niet om sport maar om human interest ;-). De uitslagen vind je hier.

Maar de momenten moet je ook hebben natuurlijk, hier arriveert de winnaar in het stadion.

Leon Sanderman dit jaar weer een keer winnaar 1:11:05

En de huldiging. Later deze week meer, zoals dames en framerunners.