Fam. Annink Borne ca. 1915

Ja hoor, het vermoeden is door Annie bevestigd: dit zijn inderdaad de betovergrootouders Bernard en Grada met hun gezin, met derde van links overgrootvader Johan van ’t Iezern Buis. Die kreeg een dochter, de grootmoeder van onze kinderen.

Het leverde ook de nog ontbrekende Herman op, waarmee het geheel ook getalsmatig precies klopt. We zien hier met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid van links naar rechts:

 • Marie
 • Hendrik
 • Johan
 • Herman (slager in Almelo)
 • Toon
 • Bernard, de vader
 • Bernard (jr)
 • Grada, de moeder
 • Gerrit (van de sigarenwinkel)
 • Gra
 • Dien
 • Fien (getrouwd met de kolenboer, dat moet dan Bernard Ellenbroek zijn)

Dochter Hanna is hier al overleden (Anna werd 10 jaar, 11 maanden en 22 dagen).

De datering is een schatting, gebaseerd op Herman, dat kleine mannetje uit 1906 die later slager in Almelo zou worden, en ik hier op een jaar of 9-11 inschat. Het oudste kind Marie uiterst links is daarmee een jaar of 25. Vader 49 en moeder 53. Maken we zomaar een foto? Zou daar niet een gelegenheid voor moeten zijn? Ze waren 25 jaar getrouwd op 1 augustus 1915, vader werd 50 op 14 september 1917, als ik moet gokken vind ik 1915 nog niet zo gek.

Ze kijken nog niet alsof het groot feest is, maar dat komt ook omdat je vrij lang stil moest kijken voor de fotograaf, wat sigarenboer Gerrit de meeste moeite heeft gekost. Dat dat een rare snuiter was zie je ook direct.