DEVENTER – De band was een veilige omgeving voor elk band-lid. Ze spelen vaker met elkaar en zijn natuurlijk al naar elkaar toe gegroeid maar ik kan me voorstellen dat je in eerste instantie toch een beetje geïntimideerd bent. Hoewel: dat is hoe ik het zélf zou beleven, en daarom was ik ook liever de bassist. Als je je instrument wel beheerst en je je lekker wilt uiten is dat anders, en heb je alleen maar een gelegenheid nodig.

Zo leek het nummer wel redelijk ten einde en werd er nog wat afgetast over of en hoe te stoppen, maar was het achterwege laten van het slotakkoord voldoende om het nummer even te laten zweven en toen Jasper opstond leek dat het signaal “red-oe-dr-met” en was het spannend te zien wat er zou ontstaan. Dat bleek een hele passende drumsolo te zijn, ook dit geen showcase maar een stuk drum-muziek dat past in het nummer.

Kan natuurlijk ook exact zo afgesproken werk zijn, maar het leek te ontstaan en dat was extra leuk.

Met zo’n band hoef je je geen zorgen te maken of ze het wel begrijpen of oppakken. Soms is stimuleren niet ingewikkelder dan ruimte geven. En dan genieten.