U weet, ik stapte bijna 2 jaar geleden over naar een andere verzekeraar, Univé. Die kon mij om een of andere onduidelijke reden 25% korting geven, hij heeft het me wel uitgelegd: ik bofte, ze hadden iets geregeld en het zou 2 jaar duren en daarna verzonnen ze vast wel weer wat anders, was de suggestie. Ik interpreteerde het als een flexibele schil, waarmee je naar believen zonder je te verstrikken in opzegclausules speelruimte in je premie permitteert.

Het moment werd vandaag aangekondigd met bijgaande mail.

Zonder dat deze tekst echt fout is, is hij niet fraai. Het jij/jouw is ongepast voor een verzekeraar, bijvoorbeeld. Als je al serieus van plan was de 10% premiestijging te verpakken in een goede deal had je daar een verfijndere storyline van moeten maken, inclusief de tussenstap van 0%. Nu heb ik ineens de neiging weer op zoek te gaan naar een andere verzekeraar.