Nina Hagen Band

Dit is een plaat die niet veel mensen bij mij zullen vinden passen, maar ik vind het wel degelijk een geweldige plaat. De uitgesproken zangeres die ook echt wel iets met haar stem kan wordt begeleid door de stevige Duitse rockband Spliff, waarin ook serieuze en smaakvolle muzikanten met niet te ontkennen kwaliteiten.

Nina werd geholpen door het succes van Herman Brood, een soort anti-held die met name dankzij Danny Lademacher ook in 1978 een lekkere Shpritsz op tafel bracht. In de Wild Romance documentaire bleek Nina nog steeds een raar mens.

Net als bij het werk van Frank Zappa is het beter wanneer je Nina’s teksten niet vertaalt; ze klinken in het Duits beter, zullen we maar zeggen.

De beluistering ging via cassette naar CD en nu heb ik alsnog de LP weer. Het was net als Shpritsz(1978), Magnetic(1986), Them or Us(1984) en Bring the family(1987) een flatklassieker.

Niettemin dus een uitstekende plaat, lekker hard draaien.