Wegwerp­koptelefoon

HENGELO – Een paar jaar geleden kocht ik -voor een vette waardebon- een JBL E50BT koptelefoon. Zorgvuldig gepast en beluisterd bij een lokale Mediamarkt en als statement opvallend metallic rood. Zit heerlijk, top geluid en lekker bluetooth draadloos.

Er gaan weken voorbij dat ik er niks mee doe. Voor vertier voldoen de airpods vaak al wel, maar voor weer eens wat echt lekker geluid, kraakhelder, lekkere bas, zonder overheersing door gekmakende televisiereclames, greep ik dan naar de JBL. Hoe hebben we het ooit met een snoer kunnen doen?

Ik heb in pakembeet 40 jaar al best wat koptelefoons gesleten, vind ik. Ik herinner me een Pioneer, een Technics en een Sennheiser. Uiteindelijk geven ze het allemaal op door verweerde earpads, schuimrubber of vilt, zo ook deze JBL. Ik ben niet zo van het wegdoen van apparaten die het nog doen, dus heb best even gezocht naar vervangende earpads voor deze E50. Die bestaan wel, maar niet als origineel, en ook echt wel minder volgens de reviews. En dan zijn ze voor was “kunstleer” ook nog best erg duur. Omdat het schuin nog ok is, heb je niet veel nodig, maar zelf haken of printen, dat gaat nog net even te ver. Bovendien, zo bleek, begon de rest ook al te schilferen en zo zit je soms een hele avond met allerlei zwarte griebels in je gezicht, zonder dat je het zelf in de gaten hebt. Er zijn ergere dingen, maar kortom: deze JBL was al best snel vrij onherstelbaar óp. Prima, maar onbruikbaar geworden.

Je kunt zonder leven, maar fijner mét, dus op familieadvies zonder dralen naar de BOSE noise canceling headphones bewogen, en daar ben ik nu al weer een halve dag blij mee.

Kenmerkend voor dit tijdsbeeld is dat ik om bovenstaand plaatje te vinden direct terecht kom bij die andere webshops waar deze bijna €20 goedkoper wordt verkocht. O ja, niet alles heeft standaardprijzen en laagsteprijsgarantie, even vergeten.

Maar goed, lekker rustig luisteren zo. Benieuwd hoe lang deze mee gaat. In ieder geval is er erkenning, lekker vertaald ook.