De Doorbraak

BORNERBROEK – Wandelen is gratis en het was er vandaag welhaast perfect weer voor. Hier en daar was het door sneeuw wat minder makkelijk begaanbaar, maar dat werd ruimhartig gecompenseerd door de aanblikken van besneeuwde vlakten en blauwe luchten. De tocht voerde door de Doorbraak, alwaar nog wat meer wandelaars met hetzelfde oranje boekje met Twentse wandelroutes. Zo oud zijn we inmiddels dus geworden.

De sneeuw maakt het verborgen leven zichtbaar. Een week sneeuw laat je looproutes van reeën en ander wild zien, soms parallel aan de paden, lang de randen van weilanden, door die ene doorgang, onder of over het prikkeldraad, het is duidelijk een drukte van belang als wij niet kijken, niet veel stukken blijven onbelopen.

Alleen de mens blijft op de paden
Zo’n greppel is natuurlijk geen enkel probleem voor reetjes

Een aalscholver werd gestoord bij het vissen zagen we. Door ons. Vis bederft bij deze temperatuur niet snel, die werd in de sneeuw achtergelaten en overdreven veilig hoog in de boom werd geduldig gewacht op rustiger tijden.

Dit geeft een beter overzicht van het geheel.

De weidsheid met de grote sneeuwvlakten en de wetenschap dat die er na morgen niet meer zullen zijn maakt het een extra bijzondere wandeling.

Drie bomen op een rijtje, da’s al leuk

En heel soms werd er ook vertierd en verpozen.

Rustig recreatieplekje met schaatsmogelijkheid
Grondverzetbedrijf Oosterveld had zondagsdienst
Picknicken of zoiets langs ’t Tusveld
Loslopende paarden ook.