Normaal (nieuw)

DEN HAAG – Voor de tweede keer sinds het werkthuisalsjekan-decreet reisde ik vandaag zakelijk een voor Nederlandse begrippen echte afstand. Er zijn inmiddels zoveel parameters veranderd dat het plannen niet zomaar volgens de ingesleten routine kan. Een totaal veranderd verkeersbeeld, een maximumsnelheid van 100 km per uur, en hoe staat het intussen eigenlijk met die verbredingswerkzaamheden aan de A1?

Google weet de reistijd bedraagt 2 uur en 9 minuten, laten we daar dan maar van uit gaan. Bij terugkeer op de parkeerplaats van het thuiskantoor konden we wat evalueren. Good Job Google!

Volgens de onaangepaste autonavigatie bedroeg die reistijd enkele reis 25 minuten langer dan aangegeven in de 130 km/uur berekeningen. De gemiddelde snelheid bedroeg 92km/uur, wat niet wezenlijk afwijkt van toen we nog 130 mochten. Ik heb echter gedurende de totale bijna 400km geen enkele opstopping gehad, slechts wat delen op de A1 waar vanwege de werkzaamheden 90km mocht. Het verbruik ligt met de ca 4ltr/100km zeker lager dan voorheen.

Dat andere effect is er ook. Waar in de thuiswerksituatie zonder veel moeite 7 á 9 uur zuivere speeltijd kan worden gewerkt, verspilt zo’n bezoek makkelijk ca 4 á 5 uur werktijd die je onmogelijk compenseert met wat telefoontjes en wat Zen-momenten. Het bood wel weer lekker tijd om die prachtige platen van Joe Jackson en Michael Brecker weer eens te horen.

Het bezoek was op zichzelf belangrijk en zinvol zo, maar dat we veel meer op afstand gaan blijven doen lijkt me een zekerheidje, dit reizen mis ik ik niks.