Het gaat er niet om dat je nooit fouten mag maken, het gaat er wél om wat je er daarna mee doet. Corrigeren en leren is het devies.

Een voorbeeld: mijn Nikon D750 had een productiefout, waar ik 4 jaar geen last of weet van had. Echter, als geregistreerd gebruiker had ik toegang tot een beschrijving van het verschijnsel met daarbij de uitnodiging het toestel kosteloos in te sturen voor eveneens kosteloos herstel [correctie]. Binnen 3 dagen ontving ik het toestel retour bezorgd, met beschrijving “Camera gecontroleerd n.a.v. het serviceadvies bij het Nikon Online Support Center (sluiter). Sluitereenheid getest/vervangen. Camera imaging gecontroleerd. Camera gecontroleerd en gejusteerd naar fabrieksspecificaties”. Bij een normale serviceclub zou ik denken “zal wel”, maar hier is een naam hoog te houden en geloof ik het totaal.

Een kleinigheidje echter: de activiteit “camera gecontroleerd” had ook nog een keertje ná de montage plaats mogen vinden [leren], want daar was iets niet goed gegaan.

Grip en rubber steken iets uit, instelwiel onbruikbaar

Na melding en overleg moest het toestel toch nog een keer retour, met verontschuldigingen en iets over rubber versleten, wat mij stug leek, maar goed. Naar PostNL, volgende ochtend in Beverwijk en nog voor het goed en wel middag was al een gereedmelding per mail waarin vermelde activiteiten “Grip, side en rear rubber vervangen. Sensor gereinigd. Camera gecontroleerd.” met de goedmaak-aanduiding coulance: u hoeft niets te betalen. En de volgende dag weer in huis.

Je hoopt dat je problemen altijd zo worden opgelost, complimenten voor het Nikon Service Point!