201601_bwonj2016-015_1000pxTijdens de afgelopen kerstsluiting is de sportkantine van katholieke sportvereniging BWO in Hengelo opgeknapt. Na de gebruikelijk technische aandacht voor de bouw was nog vergeten te kijken naar het gebruik en bijgevolg borrelden er geluiden dat e.e.a. nog wel wat praktischer en vooral gezelliger mocht. De interieuradviseur adviseerde een ingreep in de bouwwitte muren middels beplakking met foto zoals men dat ook in concurrerende kantines wel aantrof en dan heb je dus fatsoenlijke foto’s nodig.

Daar heb ik er wel een paar van: voetbalfoto’s van BWO.

Een commissie koos uit en de geselecteerden werden bewerkt tot zwart-blauw-witte exemplaren die de vergroting tot 2,5 meter konden doorstaan. Er moest nog wat worden gecorrigeerd met logootjes en sponsoring en voor het evenwicht met de handbal-tak moest daar op de valreep nog een foto-wedstrijd worden geregeld en ook dat lukte.

Het resultaat is geweldig geworden en is beslist sfeerverhogend te noemen. Dat er in de summiere nieuwjaarsrede slechts gewag werd gemaakt van de financiële behangsponsor en de vrijwillige plakkers en met geen woord werd gerept over commissie of fotograaf noem ik een gemiste kans van een voorzitter die duidelijk onvoorbereid zijn nieuwjaarsrede-kans verzaakte.

We doen het allemaal graag “voor de club”, hoeven daar geen geld voor maar wat publieke of heimelijke erkenning is het allerminste dat je daar voor terug verwacht. Ik zie een parallel met de #tegendebakker reacties.

Vrijwilliger van het jaar hoef je er natuurlijk ook weer niet mee te worden, dat is geheel terecht Jeroen Vink geworden.