Vaatwassen

Ik vind het best sneu dat het met stip best gelezen bericht van dit blog het stukje over de reparatie van de vaatwasser uit 2012 is. Nog komen er dagelijks bezoekers die op zoek zijn naar de oorzaak en reparatie van een kapotte Bauknecht of Whirlpool vaatwasser (dat zijn dezelfde). Ons tweede exemplaar heeft er vorige week op dezelfde manier de brui aan gegeven, wat voor mij bevestigt dat het inderdaad een ontwerpfout is: in het gebruik breken vroeg of laat de draadjes, waarbij ik me voorstel dat dat afhankelijk van het draadje met wisselende verschijnselen gepaard gaat. In ons laatste geval was de wasser er halverwege gewoon mee gestopt, en als je dan met de hand voelt bij de bedrading kun je aan de elektrische schok wel voelen dat er wat bedrading gesneuveld is.

De aarddraad die ook ergens in de deur verwerkt zit bleek ook al eens gesneuveld met geblakerde uiteinden waardoor de aardlek het niet deed (denk ik), anyway: tijd voor een vervanging.

En aldus geschiedde, door een Bosch deze keer. Je hoeft er de deur niet voor uit.