Videoploeg

Voor de heren die het festijn -naar mijn eigen inschatting- alle 25 jaren op videoband hebben vastgelegd werd het nu allemaal wat te frivool. Onrustig schoven ze op hun strandstoelen en toen Richard op een monitorspeaker ging zitten voor een vriendelijk onderhoud kwamen de grijze baretten slechts met moeite niet in actie. Meneertje niet doen niet want veiligheid en gevaar en stel je voor want straks komen ze allemaal, zoiets. Tatum genoot intussen op bijna Brabantse wijze.

Alle, maar dan ook oprecht alle hulde voor de fantastische vrijwilligersorganisatie, echt, maar vergrijzing lijkt me hier wel een dingetje te gaan worden. De totale controle van weleer is nauwelijks nog vol te houden, en geheel onnodig werden de feestelijke publieksdansers bij een vorige band bijvoorbeeld wel resoluut van het podium af gedirigeerd. Afrikaanse muziek is leuk, maar het moet wel een beetje elitair blijven; het lijkt voor sommigen nog steeds een serieuze zaak te moeten zijn van arme mensen die door westerse weldoeners voort worden geholpen, maar ìk sluit niet uit dat er binnen afzienbare tijd in Ethiopië een Europafestival moet worden georganiseerd met soortgelijke insteek. Met Gordon en zo.

Toen bleek dat eigenlijk niemand die actieve fotograaf met dat oranje shirt kende werd ook hij verzocht zich toch ook maar eens achter de lijnen te gaan begeven.

Overigens is er footage genoeg geschoten voor een interessante bootleg. Is er al een Hertme 2013 torrent heren?