Adam en Tatum, en Obed

De juniors van het gezelschap kunnen er ook wat van, rustige jongens. Adam had de pech dat hij aan de andere kant van het podium stond en daardoor weinig in mijn beeld was, Tatum stond dichterbij. Twee uur voor het optreden pakte hij de trompet en begon op yoga-achtige wijze te blazen. Dat daar verder geen geluid bij kwam kijken was te danken aan de demper die hij in Japan kocht, tot groot genoegen van de overige bandleden.

“Het spelen van deze muziek vergt nogal wat”, vertelde hij, het was te vergelijken met sport. Als hij geen warming-up deed zou het niet goed gaan en zou hij daar veel last van krijgen . En zo is de voorbereiding voor iedereen heel anders. Richard had ’s ochtend in de hotelkamer wat gespeeld en doodde vooral de tijd, Etienne was vooral bezig met opbouwen, Obed trommelde vlak voor aanvang enige tijd op een gedempt krukje en Adam had verder ook niet veel nodig. Professioneel muziekmaken is sport en ambacht tegelijk.