Oude doos (2)

Herman van Molle

Tot mijn verbazing zie ik regelmatig weer Herman van Molle als een Belgische Kees Driehuis vlekkeloos en met ingehouden humor de Canvascrack presenteren. Ik denk dat het 25 jaar geleden was dat we, moeder en ik, dinsdagavond klaar zaten voor de IQ-quiz, waarbij dezelfde, en dan bedoel ik ook dezelfde, Herman presenteerde. Met serieus genomen kandidaten en uitdagende vragen, bevestigend dat het Belgische  algemene kennisniveau beter is dan het Nederlandse, of dat in België slimmere mensen wel graag meedoen aan een TV-spelletje. Na afloop was er altijd het schuifspel, waarvan de relatie met de quiz me nu ontschoten is. Met van die kandidaten die goed geoefend hadden en met het verschuiven van een paar vlakjes het woord van 15 letters tevoorschijn toverden. Fijne televisie.