Op de prangende vraag of een (dure) full frame camera een zinvolle aanschaf is als je een behoorlijke APS-C camera hebt, of dat je je geld beter aan “goed glas” kan besteden heb ik het antwoord gevonden: de lens. Als gewoon plaatje zie je het een beetje, maar als je goed kijkt zie je immense verschillen tussen twee lenzen uit dezelfde range en van hetzelfde A-merk, de ene uit het segment “net boven de kit-lens”, de andere het topmodelletje. Van de eerste ben ik nooit echt gelukkig, al deed-ie het wel, van die tweede word ik dat wel.

Voorbeeldje? Bovenstaande foto is een iets uitgesneden versie van een gewone foto van een kantoorgebouw bij het Hengelose station met door de schuine ramen grappige reflexies van de Hengelose binnenstad en dan met name het station. Ik kan daarop vrolijk inzoomen tot bijna 1:1 met onderstaand detail, waarvan ik denk dat als ik deze met mijn bijna-kit-tele had gemaakt er misschien nog minder detail zichtbaar was geweest. Een gelukkig mens, wat dat betreft dus, en de (D7000) camera kan nog jaren mee.