25% FASiON SAlE

Een goed voorbeeld van de keten-aftakeling waar we in Nederland mee bezig zijn. De niet te negeren leegstand in ook de Hengelose binnenstad wordt afgewisseld met gevulde winkels waar de wanhoop soms van af druipt. Het fraaie beroep van van etalagière is hier aan het verdwijnen, een kwast(?) en een fles schoolverf moeten het het winkelend publiek nu binnentrekken. De huidige multifunctionele medewerker rekent echter ook op de etalageruit te veel op het ingrijpen van de spellingchecker: er kwam geen rood kringeltje onder, dus goed.

De Brink Hengelo

Iets verderop in de stad, de dure Beleefde Brink, net na sluitingstijd.

De Vervuilde Brink

Wat hier opvalt is de enorme hoeveelheid overbodige troep die hier altijd rond waait. Althans: altijd als ik hier kom zijn de vuilnisbakken overvol en waaien zakjes, bekers, etensresten en meer door deze gang, en als je oren open houdt valt iedereen dit op. Hoe moeilijk is het om met alle huurders hier een paar euro per uur voor neer te leggen (meer mag ook) voor iemand die op hoogtijdagen de bakken op tijd leegt en de onverhoopt binnenwaaiende rommel direct netjes opruimt? Die verdien je gegarandeerd terug, voorspel ik. Beleef de Brink!