Twentesfeer

Er lijkt nog niet veel bedrijvigheid in Twente zo op de vroege zondagmorgen, maar het is er wel. Natuurlijk staan er deelnemers van de batavierenrace en het bijbehorende vatenbierenfeest inmiddels met hun tandenborstels in de rij voor de wasgelegenheden onder toeziend oog van de frisse opruimploegen die geduldig wachten tot een groepje feestgangers de hele straat over gewaggeld is. De stroom studenten richting Openbaar Vervoer zwelt aan en over enkele uren zal weinig meer doen herinneren aan het bijzondere feest.

In heel Twente kleurt alles intussen rood. Her en der vind je kluitjes nerveuze fietsende en wachtende mensen in rode shirts, op weg naar trein, bus, stadion om vanavond aanwezig te zijn bij De Bekerfinale in De Kuip. Waarvan iedereen vindt dat FC Twente die moet winnen, maar niemand daar echt vast van overtuigd lijkt. Bij winst zijn “we” vast van plan het land weer te demonstreren wat sportiviteit, clubliefde en feest eigenlijk ook al weer was, en dat sport toch vooral leuk vermaak behoort te zijn. En ik denk bij verlies ook.