Beste seit Jahren

In de Duitse media borrelt de gebeurtenis nog een beetje na. Al Di Meola heeft Bona via de organisatie laten weten “dass das Konzert des Kameruners das beste ist, was er seit Jahren auf einer Bühne erlebt habe.” Waarmee mijn verhaal wat extra bewijs heeft en Al zichzelf kennelijk ook wat ongemakkelijk voelt met waar hij mee bezig is. Opvallend vind ik toch de mildheid die ook hier weer wordt gehanteerd, en ik meldde het al eerder: voordat je Bona gezien hebt blijft de lat waar die al jaren ligt, daarna ligt-ie heel veel hoger. Al’s volgende plaat zou wel eens een hele andere kunnen worden. Ook voor hem een bevrijdingsdag.

Tatum Greenblatt

Overigens mogen we de rest van de band niet vergeten, die ondersteunen het geheel lekker hoor. Trompettist Tatum is bijvoorbeeld een van de favorieten van Wynton Marsalis, die ook wel weet wat je met een trompet kunt.