Volg de rijder

Heel vaak is het makkelijker om niet te hoeven kiezen. Dat je gewoon een lease-auto krijgt toegewezen bijvoorbeeld, eentje die rijdt. Ik heb niks met auto’s, maar dat-ie rijdt vind ik dan ook nog wel noodzakelijk. Waar je ook laat vallen dat je “weer een nieuwe moet”: iedereen heeft wel tips over modellen, power, uitstraling en wat nog meer zij. En ook “toch niet een .. of een …”, maar het maakt mij dus niks uit. Als-ie maar airco heeft. En cruise control. En een beetje lekker zit, een beetje hoog liefst. En dat-ie me zo weinig mogelijk kost. En goed voor het milieu mag van mij ook wel. Anderen leggen me op dat ie een zakelijke uitstraling moet hebben.

En zo passeert de ene na de andere offerte, en komen we eigenlijk niet dichterbij. Helder wordt al wel snel dat zakelijk indrukwekkend en milieu (lees: lagere bijtelling)  nog niet makkelijk samengaan als diesel niet meedingt, en dat dan eigenlijk alleen een Skoda Octavia 1.2 TSI (Combi) in beeld is. Daar dus maar naar gaan kijken. Best een mooie auto,  maar als je het over zakelijk (lees: groot) hebt, moet je toch een Superb 1.8 TSI (Combi) hebben. Die dus maar eens laten offreren. Van een goedkope auto met lage bijtelling is niks meer over.

Wat denk je: zouden we nog zonder Bekerhouder vóór met lamellen afdekking, Bi-Xenon lampen en Chromen omlijstingen kunnen? Kunnen we toch €3000,- vermijden. Volg de Skoda rijder. Ik wil hier helemaal niet mee bezig zijn!