Ongelimiteerd

Iedereen die denkt een toekomstvisie te hebben moet de Labyrinth uitzending van hedenavond bekeken hebben. Hij heeft mij verward.

Biosynthese. Wij lieten vroeger een computer alle mogelijke dingen doen door heel veel hex-codes over te typen, te programmeren. Dat kon ook octaal, maar uiteindelijk was het een slechts snellere -en dankzij checksums iets minder foutgevoelige- manier van binair: nullen en enen. De natuur programmeert dus in vier eiwitten: C A T G in plaats van twee spanningsniveau’s. Dit geeft ook oneindige mogelijkheden, en het lijkt er nu op dat ook leven “gewoon” programmeerbaar is, er bestaan zelfs al compilers voor (als in een SaaS-model)! Dit lijkt mij het officiële begin van de oneindige mogelijkheden. Grondvesten schudden. Riskant bovendien. Wat is leven nog helemaal?

Aardig programma verder iedere week weer, trouwens.