Kampioensperspexy

Het gesprek van de dag in Twente is al weken het naderend kampioenschap van de FC, een voetbalclub met een imago waar we bij willen horen: de -uitgebouwde- tribunes zijn steevast vol, veel vaders en moeders gaan er met hun kinderen graag kijken, er zijn lange wachtlijsten voor de seizoenskaarten, de supportersclub komt elke week weer met een echt spits spandoek, spelers worden ongeacht hun statuur bij maatschappelijk over de schreef zelf disciplinair gestraft en onder leiding van de puissante en sympathieke voorzitter worden de spelers in hun vrij tijd gedwongen maatschappelijk nuttige dingen te doen voor de kansarmeren in de regio. Het is wat dat betreft dus niet geheel onterecht dat een groot deel van Nederland het onze Tukkers wel gunt. Het feit dat ze dit hele seizoen maar 2(!) wedstrijden verloren hebben telt natuurlijk ook mee.

Over twee weken de ontknoping bij NAC in Breda, met mathematisch 2/3 kans voor Twente. En dan zijn we kampioen van Nederland.