Ambtenarenpoep

Situatie I:
Verspreid door de stad zijn ‘snipperstroken’ waarop honden mogen poepen. Deze stroken worden met grote regelmaat door medewerkers van de hondenbelastinginnende gemeente gereinigd. Omdat honden soms naast de strook willen poepen en opruimen gemeentelijk verplicht is, is een wegwerpplek voor plastic poepzakjes wenselijk, maar een gemeentelijk voorlichter adviseert desgevraagd geruststellend deze ook op de strook te deponeren omdat die toch gereinigd wordt.
Alleszins werkbaar, al zou mijn advies zijn: zet er nog een afvalbak bij.

Situatie II:
De snipperstroken zijn verwijderd, met de volgende argumentatie:

Na tien jaar blijkt dat de snipperstroken niet aan de verwachting voldoen. De gemeente krijgt veel klachten over de snipperstroken. Mensen gooien er poepzakjes op, wat nou juist niet de bedoeling is van de snipperstroken. De snipperstroken worden geregeld schoongemaakt, maar toch klagen omwonenden over stankoverlast, vooral in de zomer. Voorbijgangers vinden het eenvies gezicht.
Nu de gemeente op veel zaken moet bezuinigen, is er ook gekeken naar de hondenvoorzieningen. De houtsnipperstroken zijn duur in onderhoud. De poepzuiger moet er geregeld langs, er wordt af en toe een nieuwe laag snippers aangebracht en van tijd tot tijd worden de snippers helemaal vervangen. Onderhoud van poepbakken is goedkoper. Nu blijkt dat de snipperstroken toch niet helemaal aan de verwachtingen voldoen, heeft het college van B en W besloten de stroken te verwijderen en te vervangen door poepbakken. Voor sommige hondenbezitters zal dit even wennen zijn. Anderen zullen er juist blij mee zijn. De gemeente hoopt met deze maatregel tegemoet te komen aan de wensen van zoveel mogelijk hondenbezitters én niethondenbezitters.

En zie hier het voorspelbare resultaat, en nee dat is niet men moet nog even wennen aan de nieuwe situatie: ondanks het verwijderen van snippers en markerende houten palen -wat ook veel geld zou hebben gekost- en het plaatsen van een poepbak, wordt er op deze plaatsen onverkort gepoept. Echter wordt het nu niet meer schoongemaakt, en worden poepzakjes wegens uitpuilen alsnog op de grond neergegooid.

Welk imbeciel economisch licht van de gemeente Hengelo(Ov) heeft dit besluit voorbereid, wie heeft het zonder zelf na te denken goedgekeurd en, belangrijker nog, wie ontslaat deze man (m/v) en maakt deze beslissing snel weer ongedaan?

Opdracht: verzin één argument voor de voorlichtingsbewering “Andere hondenbezitters zullen er juist blij mee zijn”