Burgerassertiviteit

Kotmansweg-AutooswegSint Nicolaas vond het voor de intocht van de Noork dit jaar niet meer verantwoord om de lang geleden ontstane routemutatie via Zwaluwstraat/Kotmansweg te volgen. De stoet van vaak grote auto’s en onwennige paarden heeft eigenlijk te weinig ruimte in het straatje waar bewoners en hun visite hun auto’s parkeren. Er gaat weer gewoon de Oude Postweg weg gevolgd worden, luidde de mededeling die bij aanwonenden in de bus viel. En daar viel iets voor te zeggen.

Dat beteuterde echter een aantal aanwonenden, en dit snelle burgerinitiatief mondde uit in het ongedaan maken onder de toezegging dat die auto’s dan ook weg moesten. Wat in saamhorigheid geschiedde. Sint had dus weer ruim baan, en de zon deed de rest. Had iedereen weer eens gelijk. In 2007 was het nog als  op de foto onder, morgen een sfeerimpressie van dit jaar.

Kotmansweg intocht 2007