Zo gaat het er dus aan toe als er na vele weken van gebrek aan alles eindelijk een lading voedsel arriveert. Amper genoeg voor zij die er het ernstigst aan toe zijn, maar door de gehaaide organisatie van de iets sterkeren is na luttele minuten de totale lading verdeeld en op, en sterven de reeds stervenden alsnog.

Niets maar dan ook niets werd ontzien toen om 21:00 het laatste stuntblok bij de MediaMarkt begon. Dringen, slaan(!), duwen, deinzen, CD’s en DVD’s vallen uit de rekken en worden vertrapt, en na een krappe minuut en de toevoeging “maximaal één per persoon, u wordt bij de kassa gecontroleerd!” was de gehele voorraad Sims 3 uitverkocht. Naar verluid 150 stuks (à € 25,-) binnen een minuut beteuterde meisjes en jongens en glunderende georganiseerden. “Over enkele ogenblikken begint de verkoop van de Wiis” (à € 199,-). Verplaatsing van de troepen. “3…2….1!” en daar ging het weer. “Maximaal 1 per persoon!” Enkele minuten, op. “Straks de volgende pallet, de televisieaanbieding vindt u bij de achteruitgang“. Een meisje met schrammen op de arm. Tot 24:00 geopend. En morgen weer vanaf 06:00.

Crisis? Sociale armoede ja, als marionetten aan de marketingmachines. We lijken wel gek!

U begrijpt, wij waren moedwillig niet assertief genoeg om van ons zakgeld een Sims-3 spel te kopen. Ik download em alsnog wel.