Doorbraak

Onlangs meldde Perspectie:

Wat ik met Jannes en Janna te maken heb? Zij waren de ouders van de Maria Jonkman (1881-1961) (…) en daarmee voorouders van mijn kinderen.

Dat blijkt onjuist. Na onderzoek moet toch echt worden geconcludeerd dat Jannes slechts de oom van Maria was, en Janna de tante van de koude kant. Haar vader blijkt namelijk Jannes’ vier jaar oudere broer Gerardus (1842) te zijn. En die is natuurlijk niet met de vrouw van zijn broer getrouwd, maar met Euphemia Linderhof! Waarmee de hele familie Achterweust uit de fotoalbums van de familie kan worden gescheurd. Of misschien is het beter om alleen het bijschrijft te veranderen: wie gaat er immers nog vertellen dat die dame op de foto niet Janna maar Euphemia is? Ik denk niemand. Het blijft een mooie foto.

Helemaal voor niks naar Rossum gereden.

Ik zag er al niks bekends in.

Euphemia ligt ongetwijfeld wel ergens in een 1ste Klasse begraven.