Verdraaid vernuftig

Wat klopt hier niet?

Wie nog -zoals ik- dacht dat een kratje een rechttoe-rechtaan vehikel is waarin je meer flessen tegelijk kunt dragen dan in je blote handen loopt nogal achter. Uiteraard wordt er goed over nagedacht en moeten ze lekker stapelen, maar inmiddels zijn we alweer een generatie verder. Het nieuwe krat van de Grolsch beugels heeft een flink aantal fancy features, waarvan het antiverdraaisysteem voor de flessen achter de vensters mij het meeste intrigeert. Inderdaad blijken alle flesjes van alle kratten door alle vensters “naar buiten te kijken”.

Het verhoogt de verkoopcijfers daadwerkelijk, want ik kocht eindelijk weer eens een kratje beugels. Thuisgekomen direct aan het bestuderen geslagen: de flessen voor de vensters draaien inderdaad veel moeilijker dan de overige. Dat blijkt gerealiseerd door een op die posities meegegoten lipje in de krat en een aantal uitstulpende puntjes onderaan de fles. Het lipje valt tussen die puntjes en daardoor is het niet waarschijnlijk dat de flessen spontaan uit positie zullen draaien. Doet het er toe? Het ziet er in elk geval echt veel strakker en herkenbaarder uit.

Daarnaast kennen krat en fles nog meer innovaties, genoeg voor een nominatie voor de Gouden Noot. Of het ook weer zoals vanouds smaakt weet ik nog niet.

Zou het niet fantastisch zijn als de hele fles smaakte zoals het eerste wolkje dat de fles direct na de plop verlaat ruikt?