Nou ja zeg!

Ik zag het gewoon gebeuren bij deze kledingcontainer. Terwijl ik me voor probeerde te stellen wat er gebeurd moest zijn voordat een hele familie zich op pinksterzondag rond 20:13 bij deze kledingcontainer ophield (een te zonnige dag om de kledingkast of zolder op te ruimen leek me, en ook niet zo’n populair klusje dat de je daar met vijf personen (twee jonge mannen, twee jonge vrouwen en een oudere chauffeur) graag mee bezig gaat, maar goed: misschien moest het huis van de zojuist overleden oma ontruimd worden) leek het er ineens op dat er kleding uit de container werd gehaald in plaats van erin gedeponeerd. Te verbijsterd om met het fototoestel dat om mijn nek hing een Exclusieve Reportage te schieten zag ik dat ze triomfantelijk nog een paar jassen en twee gesloten vuilniszakken in hun SUV met Duits of Pools kenteken wierpen en zich vrij haastig uit de voeten maakten.

Over de diepere betekenis van deze georganiseerde misdaad tast ik nog immer in het duister,