Allereerste

Dit was 20 jaar geleden echt de eerste foto die ik maakte met mijn eigen fototoestel, een tweedehands Nikon, ik heb em nog.
Film 1, negatief 0: een zeer zonnige zaterdagmiddag in juni 1988 vrijdagmiddag 16 juni 1989 op ons balkon in het centrum van Enschede, standaard 50mm lensje en Kodak zwartwit-want-goedkoper film. Een stoeltje ooit gered uit het grof vuil, en kat Joop eigenlijk ook.
Er zit geen Exif informatie op het negatief, je bent dus afhankelijk van je eigen geheugen en aantekeningen. Alsnog digitaal afdrukken gaat best behoorlijk, zo kun je eindelijk alsnog zelf corrigeren zoals je intussen gewend bent.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat ik mijn eerste camera alleen nog heb omdat die aan de straatstenen niet meer te slijten is, marktplaats ten spijt.

1 gedachte over “Allereerste

Reacties zijn gesloten.