You can continue working while..

Deze week een uur productiviteit verloren door Updates. Als releasemanager van software die dagelijks door duizenden mensen gebruikt wordt heb ik wel een beeld van de impact van een update, en snap dat de uitvinding van de online update een heel belangrijke ontwikkeling is geweest. Je hoeft geen jaar meer te wachten op een nieuwe versie waarin een verbetering aangeboden kan worden, maar zodra die beschikbaar is kan die gepusht worden naar iedereen. Zo kreeg ik deze week binnen:

  • dagelijks een verse lijst met nieuwe virussen; loopt overigens elke dag vrij ongemerkt als een zonnetje
  • een Microsoft update met een stuk of wat critical security updates (this update requires a reboot)
  • een Microsoft update van de Malicious Software Removal Tool die ik kennelijk nodig heb
  • een update van de Nokia PC Suite, waarvan ik ook kennelijk hard een nieuwe versie nodig had. Vervolgens werkt de moeizaam verkregen bluetooth verbinding helemaal niet meer. Kost weer een half uur.
  • een geweigerde Microsoft update die wil gaan bepalen of mijn Windows wel Genuine zijn. Ik wil eens kijken hoelang ik die tegen kan houden..
  • een update van de Flash plugin
  • en wat ik dan nog niet heb gemerkt

Alles ongevraagd en ongetwijfeld zeer doordacht. Ik snap het wel, maar ben er niet per se blij mee. Soms is voorspelbaar beter dan beter.

Het is me allemaal wat.

Naschrift: Een dag later kwam HP nog met een poging de BIOS of drivers van m’n laptop op te werken naar de laatste stand van zaken. Dat bleek gelukkig niet nodig.