Gediplomeerd schaker

ETTEN-LEUR – Schaken en jazz zijn vaardigheden die altijd van pas komen en waarvan ik blij ben dat ik die heb. Niet overdreven, maar niettemin blij. Een middenmoter, derde bord meestal.

Hier was ik met mijn klas op weg naar mijn torendiploma. We zien op deze foto, uit het weekblad van die tijd, recent AI-ingekleurd, Gerco Gootte, Hanneke de Vries, Laurens Pouwer, Karel Dupain, Wim Veninga, Rudi van der Stel en zien we daar dan Peter Baan en Jan Dupain ook nog zitten? En zelfs Martin Tabor?

Enige tijd later durfde meester Carel een simultaan te geven, en weer was de pers er bij. Hier ontwaren we ook nog Marijke Wijnholt, Robert de Vries, Monda Frau, Mirjam Boone, Lucianne de Vletter. Plus uiteraard de schaakpromotor Carel Wijnholt zelf.

Tegenwoordig hebben we chess.com. Goed spul.