Half werk

Doe het goed, of doe het niet, vind ik. Af en toe komt er ongevraagd een aanbieding voorbij waar ik meestal niet op in ga (ik vind de voorwaarden vaak slechter dan wat het oplevert), maar soms wel. Dit was er eentje waar ik het nog over moest hebben, mei 2022.

Om jouw veiligheid in huis te vergroten kun jij gratis een brandpreventie artikel aanvragen in onze brandpreventieshop. Je hebt de keuze uit: een rookmelder, koolstofmonoxidemelder, blusdeken of een brandblusser. Gebruik bij het voltooien van het formulier in de shop jouw persoonlijke actiecode.

Univé Oost: Een gratis rookmelder, koolstofmonoxidemelder, blusdeken of brandblusser voor jou!

De korte versie: zonder enige terugkoppeling ontving ik een pakketje van Robitex dat me tot onderstaande reactie verleidde, waarmee het verhaal wel verteld is.

Na een wat vage bestelprocedure zonder verder communicatie ontving ik tijdens mijn vakantie een pakketje van DHL (“created 2022-06-24”), wat eigenlijk niets anders kon zijn dan deze rookmelder. Zojuist het doosje ongeschonden bij de buren opgehaald, het bevat een Magnetisch montageset en een pakbon, waarop vermeld staat dat er 1 “X-Sense XS01 Rookmelder” en 1 “Magnetische montageset RMAX-45-45mm” in zou moeten zitten. Die rookmelder zit er dus niet in. Kan me voorstellen dat er leveringsproblemen zijn, maar met alleen een montageset kom ik nergens.
Ik mag hopen dat ik de enige ben, en niet dat Robitex alleen maar montagesets heeft rondgestuurd.

Op mijn bericht heb ik nooit enige reactie ontvangen, en ik bestelde zelf de brandmelders.

De actie leek me onvoldoende doordacht. Enige tijd na deze aankondiging las ik “ergens” dat deze melder op een van de kantoren kan worden afgehaald (waardoor een verplicht fysiek contactmoment), maar verder was het vooral vaag.
De verdenking bestaat dat een medewerker van “onze brandpreventieshop” zelf handel zag in de melders en op deze manier zijn eigen voorraad verzorgde.
Echte klantgerichtheid had deze reactie (kritiek is een cadeautje) aangegrepen om onze banden alsnog aan te trekken. Gemiste kans.