Devaluatie

Je mag inmiddels vragen stellen bij de toegevoegde waarde van de Coronamelder-app. Het deel van de gemeenschap dat zich nog regelmatig onder de mensen begeeft en zich netjes aan de instructies houdt test zichzelf thuis of voor toegang, en met de omikron-versie zijn besmettingen aan de orde van dag. Het andere deel, waartoe ik behoor, komt haast nergens meer en kan in feite niet besmet raken.

Een positief testresultaat leidt intussen tot een zelf-bron- en contactonderzoek, ik heb niet de indruk dat de GGD zich daar nog erg op concentreert, wat ook niet te doen is met deze aantallen en prioriteiten.

Hoe meer cijfers, hoe minder het echt zegt over de situatie

Een positief testresultaat leidt tot rondappen tot de -bescheiden en amper nog met echt onbekenden- groep contacten die vervolgens de meest actuele zelfquarantaine- en testregels proberen te interpreteren. De Coronamelder-app lift intussen onopvallend mee op de vele telefoons, waarvan de eigenaar zich daar inmiddels niet meer mee bezig houdt, wat de nauwkeurigheid ook al niet ten goede komt.

Het is dat ik de privacy van deze app vertrouw en daarom nog even de baat-het-niet-schaadt-het-niet redenering volg, maar een update vanuit het ministerie is gewenst, met dank voor de bewezen diensten en wellicht een soort van beloning voor de brave gebruikers.

Intussen is het 2022 geworden, na de warmste nieuwjaarsnacht ooit gemeten. We gaan zo eens voor de derde vaccinatie, die prachtig de booster wordt genoemd.