Hervatting

HENGELO – Ineens was daar weer een amateurvoetbalwedstrijd. Als voorbereiding op gewoon weer een competitie was Tubantia 3 uitgekozen om te kijken hoe het er voor staat. Nou, dat viel niet tegen, conditioneel redelijk op peil en qua combinaties liep alles bij vlagen goed. “Doelpunten door persoonlijke fouten” en meer van dat soort voetbalpraat, je kent het ongetwijfeld van de competitie. Twee aanwinsten: Martijn en Gerwin, maar ook wat verliezen met Sam en uiteindelijk ook Niels.

In het nabijgelegen Oldenzaal werden deze week al clubs gesloten vanwege geconstateerde Covid-19 bij spelers, verspreid via het uitgaansleven. Het onzichtbare maakt het allemaal erg verleidelijk om het niet altijd serieus te nemen en ook op dit sportpark moet je zelf je best doen om je eigen anderhalve meter te bewaken, dat doen de anderen niet. En je proeft het plichtmatige van de maatregelen, zonder de echte overtuiging van de noodzaak. Tuurlijk: 300 man op je sportpark, hou het maar eens bij, en hou moeder 301 maar eens tegen, maar ik ga niet staan te kijken als er in de eerste competitieweken her en der besmettingshaarden ontstaan.

En natuurlijk: eindelijk weer wat voetbalfotomateriaal.