Parasieten

Hoogleraar theoretische sterrenkunde Vincent Icke pleitte vanavond in DWDD voor een ban op het woord cookies. Vincent is noch Neerlandicus nog Informaticus maar ook een theoretisch sterrenkundige mag iets vinden van niet-sterren en ik deel zijn ergernis en waarschuwing op het gebied van cookies. Verder aan tafel vooral dovemansoren, zo erg is het toch niet?

Hij heeft een punt, er klinken maar weinig woorden onschuldiger dan cookie, koekje, en om de ongelooflijke kracht van taal te illustreren werd Vincent gedwongen een alternatief te bedenken. Hij pakte zijn analoge opschrijfboekje en enige minuten later kwam hij tot parasiet, wat ik nog sterker vond dan het er op volgende lintworm.

dwdd.nl

“Om onze website goed te laten werken verstoppen wij parasieten in uw computer.” Ik denk dat er dan echt minder vaak op Accepteer alles wordt geklikt.

Kopfoto: ongerelateerd Hengelo’s straatbeeld uit de jaren 70, als clickbait (of: hier heb ik zo geen relevant plaatje bij).