Gewoon goed

Binnenkort verschijnt er een artikel in het vakblad Facto waarin Rijkswaterstaat hun mening over Facilitor geeft, het product en het bedrijf. Ik heb dat al gelezen en werd er warm van. Precies dat wat ik heb beoogd en belangrijk vind lees ik hier terug, en dat is toch een geruststellende verademing in een wereld die erg op gimmick, hype en innovatie reageert. De echte innovatie zit ook in het domweg goed of beter gebruiken van zaken die al goed zijn, al kan een opmerking als “Het is een systeem zonder al te veel poespas. Dat werkt prettig” onterecht geïnterpreteerd worden als ware het een systeem dat niet zo veel kan. Het tegendeel is waar, het kan ontzettend veel en is erg omvangrijk horen we van nieuwe medewerkers die na jaren nog steeds tegen onvermoede mogelijkheden aanlopen, vaak precies iets waar op dat moment behoefte is ontstaan.

Facilitor heeft geen overdreven functionaliteiten die het systeem onnodig duur en ingewikkeld maken. Het is een betaalbaar systeem dat gewoon goed werkt.

JvD

We streven naar eenvoud in het gebruik (uit de WordPress philosophy: Striving for Simplicity). Het optuigen en leveren van een softwaresysteem (“pakket” of “app”) voor bedrijven wordt vaak onderschat, in een wereld waar dagelijks honderden apps beschikbaar komen waarvan de een vaak nog fancier is dan de andere. Veel daarvan is voor de bühne, het moet wat lijken, het doet iets en doet dat iets dan hopelijk heel goed. Aan de buitenkant. We zien apps ontstaan die het voor de gebruiker ervan ogenschijnlijk eenvoudig maken, maar die “aan de achterkant” voor chaos en achteruitgang zorgen. Dat vind ik geen innovatie. En dan hebben we het nog niet eens over security. Kost allemaal denkwerk, tijd en geld. De echte uitdaging is niet een fancy app te leveren maar een naadloze schakel in het proces van je eigen werkzaamheden te zijn, die precies doet wat je wilt dat hij doet op het moment dat je het wil. Daar streven we naar, en het is tof te horen dat dat ook lukt.

Het is een vanzelfsprekendheid geworden om wijzigingen door te voeren. Zo blijft het systeem up-to-date zonder dat medewerkers het gevoel hebben dat ze er veel moeite voor hoeven te doen.

JvD

Tot slot nog deze opmerking, wat blijkbaar ook geen vanzelfsprekendheid is (wat ik natuurlijk best wist). Wij gaan voor de langetermijnrelaties.

Facilitor is een bedrijf dat oprecht met ons meedenkt. Ze proberen ons niet stiekem allerlei extra diensten te verkopen.