Bij Eva rechtsaf

Posted on

Het is nog afwachten wat er nu gaat gebeuren maar uiteindelijk is het pand op de hoek van de Oldenzaalsestraat en de Sloetsweg dan toch verkocht, zegt het aan de gevel.

Dit pand staat in de volksmond nog steeds bekend als “Eva” en was decennia lang onderdeel van praktisch elke routebeschrijving naar iets in Hengelo. Iedereen wist het te vinden en vervolgens moest je daar rechtsaf, of linksaf afhankelijk waar je vandaan kwam, en naartoe moest.
Ik kan het me zo niet meer voor de geest halen, zo lang is het al geen sexclub meer, maar het zal destijds wel op de gevel te lezen zijn geweest: Eva. En wie een blik wierp op het prikbord naast de discreet afgeschermde ingang wist dat Gerard er een tombola hield, of haal ik nu weer een aantal zaken door elkaar? De club is al jaren geleden vanwege wat onwettigs (iets met oosteuropees, papieren en belastingen of zo) gestopt en opgeheven.

Vandaag verhaalde de krant dat privéhuis Sandra op last van de burgemeester-op-vakantie is gesloten, dus er is wel weer markt zou je zeggen. Als er meer parkeergelegenheid was zou ik er een lunchroom beginnen, en die Eva noemen.