Campinggender

Posted on

Vanwege instagram is het hier een stuk rustiger geworden, de lust om hier nog te verhalen verdwijnt omdat het in veel gevallen toch een plaatje met een praatje is. Ik observeer echter niet minder.

De vakantie is dit jaar al genoten, en opvallend vond ik het verdwenen zijn van de sanitaire geslachtsaanduidingen op bijna alle bezochte campings. Ik ging uit van een pragmatischer geworden tijdgeest en had in feite nooit goed begrepen waarom het een probleem zou zijn om naast een vrouw te zitten poepen, althans waarom dat een groter probleem zou zijn dan naast een man.

Eén van de campingeigenaren verklaarde het echter anders: “je hebt tegenwoordig zoveel gendervarianten dat we om van het gezeur af te zijn maar alle aanduidingen hebben verwijderd”. Het alternatief om voor elke gradatie een afzonderlijk sanitairblok neer te zetten zou inderdaad belachelijk zijn, en je wilt natúúrlijk niemand tegen de ziel schoppen.

Gevolg is dus dat vrouwen nu soms voorbij de openlijk urinerende mannen moeten en vice versa, wat ik eigenlijk geen vooruitgang vind. Het maakt het voor puberende jeugd wel weer makkelijker samen onder de douche te stappen.