The Analogues

Posted on

The Analogues deed deze keer The Beatles, beter bekend als the White Album. De dubbelelpee bevat nu eens niet louter hits, wat bijzonder is voor een album van de Beatles, toch viel er genoeg te genieten bij de replay door de Analogues, die toch wat anders zijn dan een coverband. Of je moet bv. het Nederlandse Bachvereniging een Bach-coverband vinden. Bovendien: we willen Jos van Veldhoven ook niet alleen eigen werk horen uitvoeren. Het gaat goed met het genre van de naspelende popband.

Goed bestudeerd, nageplozen en ingestudeerd voeren ze de composities van deze historische band perfect uit, op de oorspronkelijke instrumenten. Dat je  meer dan 4 mensen nodig hebt om het in één take te kunnen spelen is logisch, zo kom je op een stuk of 15 muzikanten en voor het lp-tempo van de stukken een paar gasten die snel het instrumentarium kunnen wisselen tussen de nummers. De projecties op de achterwand complementeren het geheel tot een prachtige avond. Met respect voor de oplossing voor Revolution #9.

Het geluid was niet slecht maar kan volgens mij wel beter. Zachter en gedefinieerder. En de bas stond te hard naar mijn bescheiden ex-bassisten-mening, waardoor het laag vaak alles dichtsmeerde, en de zang was -mogelijk bewust- zacht ten opzichte van de instrumenten. Het heeft mijn pret niet gedrukt.