Shut up and dance

Posted on

Door een laptop met een virus staat een tiener voor een moeilijke keus: opdrachten uitvoeren die per sms binnenkomen, of riskeren dat intieme geheimen geopenbaard worden. Zo wordt aflevering S03E03 van Black Mirror omschreven en wie deze aflevering uitzit weet het zeker: nooit ingaan op dergelijke chantage.

Hoe realistisch de serie is vertelde ik al eerder, en gisteren ontving ik deze mail van poiuyheng@mailing.com, die deze aflevering kennelijk ook gezien heeft maar die om verschillende redenen gelukkig niet juist kan zijn. Wel zou mijn e-mailadres uit een adresbestand van een van de vele vrienden van de bankgiroloterij gelekt kunnen zijn, of nee, waarschijnlijker is het afkomstig uit het datalek van LinkedIn, zoals https://haveibeenpwned.com meldt.

LinkedIn: In May 2016, LinkedIn had 164 million email addresses and passwords exposed. Originally hacked in 2012, the data remained out of sight until being offered for sale on a dark market site 4 years later. The passwords in the breach were stored as SHA1 hashes without salt, the vast majority of which were quickly cracked in the days following the release of the data.

Ik bedoel maar. Mocht je binnen 5 dagen wat van mij ontvangen: geniet er dan van, maar it wasn’t me ;-).

Goedendag,

Wij willen niemand veroordelen en we denken ook niet dat het verkeerd is om jezelf van tijd tot tijd te bevredigen. Maar als je naasten hier getuige van worden is dit natuurlijk een grote schande.

Al sinds een tijdje houden wij u in de gaten doordat wij via een Trojan Virus uw apparaat hebben weten te besmetten. Dit is gebeurd via een advertentie op een porno website. Een Trojan Virus

geeft volledige toegang en controle over een computer, of elk ander apparaat. Hierdoor hebben wij alles op uw scherm kunnen meekijken zonder dat u hiervan op de hoogte bent geweest. Ook hebben wij controle over uw camera en microfoon, en kunnen deze in en uitschakelen. Alle voor ons interessante informatie hebben wij zorgvuldig opgeslagen. U moet hierbij denken aan o.a. uw contactpersonen, social media, etc.

Er is van u een video gemaakt waarop te zien is hoe u zichzelf bevredigt op de linker helft van het scherm en op de rechter helft zie je de video waar u naar keek. Met een druk op de knop kan ik deze video doorsturen naar al uw contactpersonen, en social media.

Als u dit wilt voorkomen, maakt u dan een bedrag van 500 euro in Bitcoins over naar het volgende Bitcoin adres.

Bitcoin adres:
*********************************

U kunt heel gemakkelijk Bitcoins kopen (na een eventuele verificatie) via de volgende bekende websites:
– Bitonic.nl
– Coinbase.com

Zodra de betaling is ontvangen wordt uw video en informatie verwijderd. We geven u 5 dagen de tijd om de betaling in orde te maken. Doet u dit niet, dan zijn de gevolgen voor u! U weet dan wat er gebeurd.
Aangifte doen heeft geen zin, deze e-mail is op geen enkele manier te traceren en via een externe provider in het buiteland verstuurd. Ook betreft het een gehackt e-mail. Wij maken geen fouten.
Als wij erachter komen dat u toch aangifte heeft gedaan, of dit bericht met iemand anders heeft gedeeld zal de video direct verspreid worden. Ook is het voor ons mogelijk te monitoren wanneer u deze e-mail leest, vanaf dat moment begint de tijd te lopen.

De groeten!

Grappig vind ik de zin “Wij maken geen fouten”, terwijl 2 zinnen daarvoor gebeurd verkeerd met een d gespeld wordt!

Update: oeps, er heeft toch iemand zijn bericht met anderen gedeeld.