Breed

Posted on

Dit gaat hem dus worden totdat er weer wat wordt afgesplitst. Rigoureuze stappen zijn er op voorhand niet te verwachten, maar de verschillen zijn gelukkig niet op alle fronten zo groot dat dat tot problemen hoeft te leiden. Ik hoop van harte dat ze allemaal constructief hun raadswerk gaan doen en slechts sporadisch intern en met elkaar gaan bakkeleien. Heel verrassend is de brede verdeling trouwens niet, dat is al jaren.

Ik denk ook dat ik te oud ben om te willen begrijpen waarom die VVD overal door zoveel mensen wordt gekozen.

Dit is dan de officiƫle lijst met de gekozen vertegenwoordigers voor de komende periode.

De kiesdeler was 971,22.

Ik snap dat het gebeurt, maar als je er over nadenkt -daar ga je al- is het toch bijzonder dat de vooraf al teruggetrokken PVV-lijsttrekker alsnog 915 stemmen kreeg. Daar moet Jan van der Sleen dus al direct opdraven ter vervanging.
Toch ook relativerend dat er slechts 1.839 mensen op de PVV-lijst gestemd hebben, dat is een overzichtelijke groepje eigenlijk (alsnog wel 5,1%).

Dat er slechts 1.180 politieke echte gristenen in Hengelo zijn.

Dat CDA-dissident Maureen Muller slechts 131 stemmen kreeg zal haar zelf ook tegengevallen zijn, de aansluiting bij allegaartje DFH leek even een goede zet maar de ingeweven loyaliteit der CDA-ers blijkt sterker. Andere opties waren er niet, blijven zitten was slechter.

Dat Frans Houweling (SP/20) en Erik Asteleijner (PvdA/12) al niet eens zelf op zich gestemd hebben is op het eerste gezicht sneu maar anderzijds rationeel realistisch. Ik hoop voor beide dat ze vrijgezel zijn.

Aldus, en gaat over tot de orde van de dag.