Wandelen

Posted on

Ja, je kunt hier mooi wandelen. En wonen.

Landgoed Lonnekermeer, Hengelo. Huize Oosterhof is inmiddels opgeknapt door eigenaar Arend de Groot. De rijksmonumentale villa is weer goed te zien, omdat er langs de vijvers doorkijkjes zijn gemaakt, zoals vroeger ook het geval was.
Landgoed Singraven, Denekamp. In 1959 heeft Mr. Laan het Huis met het gehele landgoed onder het levenslange recht van vruchtgebruik overgedragen aan de Stichting Edwina van Heek voor de symbolische som van ƒ 1,00. Op 17 juli 1966 is Mr. W.F.J. Laan na een kortstondige ziekte gestorven.
Landgoed Twickel. Vlakbij het Twentse stadje Delden ligt het kasteel Twickel temidden van een prachtig landgoed van 4000 hectare. Het afwisselende landschap bestaat uit zacht glooiende akkers en weilanden, bossen en eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen. Daartussen slingeren zich beken en houtwallen.
Op het landgoed bevinden zich zo’n honderdvijftig boerderijen, herkenbaar aan zwart-witte luiken, en andere gebouwen zoals twee watermolens, de watertoren en de houtzagerij. De zorg voor dit alles berust bij de Stichting Twickel.