Ordnung (Eins)

Posted on

Dat de Duitsers van orde houden wisten we wel en daar is op zichzelf niet eens zo veel mis mee. De hedendaagse zieltjes zijn bij ons echter niet meer zo gewend aan dat harde, negatieve maar duidelijke. Over elke boodschap heeft zich een communicatiedeskundige marketeer gebogen, en zo zijn we dus inmiddels wat kriegel geworden van de ouderwetse aanpak. Dat de slipper-gestapo me  bij de doucheruimte sommeerde den Dreckslippers aus zu ziehen helpt daar natuurlijk niet bij. Het zijn toch slippers, wat wil je nou? Het echte gastvrije, dat je er bent om je gasten het zo goed mogelijk naar de zin te maken, klant is koning enzo, is nog niet overal in dit deel doorgedrongen. Waarom mag ik niet tussen 13-15 of na 23 uur douchen??

Am Strand hier in Binz ook alles strak gereguleerd, en daar is eerlijk gezegd wel iets voor te zeggen: vanaf hier je kleren aan, honden mogen tót hier, hier eindigt het toezicht. Er hád wel bij gemeld mogen worden hoeveel Abgänge naar rechts het Hundestrand was trouwens.

Of wat je -in het algemeen- allemaal wel niet mag in een Naturschutzgebied. Over wat je er wel kunt of mag hoor je ze niet.