Vintage camperen

Posted on

De meest waarschijnlijke verklaring vinden wij dat de tank minder vol was dan gezegd. Niet dat de 55 liter Super 98 al binnen de 200 gereden kilometers was verbruikt, wat een verbruik van 1 op 3,6 zou betekenen. Zuinig zijn ze niet, die T2 camperbusjes, maar dat is toch al te gortig.

Hoe dan ook, zo strandden we rond 19:30 hier op de Oost-Westweg op 20 km van de bedoelde eindbestemming. Nog voordat we zelf aan de oplossingsscenario’s konden beginnen hadden de toevallig passerende Rijkswaterstaat-wegbeheerder en de gecontracteerde sleepdienst al de veiligste en snelste methode bepaald en binnen een uur stonden we alsnog op de plaats van bestemming, zelfs alweer helemaal volgetankt. Wat volgde was een geweldig weekend in de stralende Zeeuwse zon met alle tijd die we ons maar wilden gunnen.

De vintagetour hadden we precies een jaar eerder cadeau gekregen van lieve vrienden en familie die gezamenlijk een vervanging bedachten voor de belofte van de toen nog veel te jonge kinderen dat mam voor haar 50e verjaardag beslist een VW T2 camperbus zou krijgen. We twijfelen in het geheel niet aan de intenties van de mannen, wel aan het onvolgroeide vermogen om dergelijke dingen te overzien destijds.

Het surrogaat was indrukwekkend. De verhuurder had de spullen afgezien van de benzine dan prima voor elkaar, de maximum aan te houden snelheid van 90 km/uur noopt tot het reizen over het B-netwerk van Nederlandse wegen waarvan ik niet wist dat het nog bestond en dat het zo ontzettend fraai en leuk is. Met de bus over de centrumringen van Amersfoort, Utrecht en Rotterdam, langs veel bloesem, ganzen, fazanten, zwanen en dorpjes, over de Oosterscheldekeringen, allemaal zaken die je op de A27 niet ziet. Dat je er ruim 4 uur over doet in plaats van 2 neem je graag op de koop toe, en de “automaat” is bij zo’n actieve rijtour geen luxe. Dat Google, die al deze wegen vlekkeloos kent en ons perfect over de rijstroken dirigeerde, ons op de terugweg zelfs door Klaaswaal zond was een dikke bonus. Daar waren we ook nog nooit in de buurt geweest. Het was tegen kerktijd. En als je zou willen, kon je stoppen om een bakje koffie te zetten.

Samengevat een geweldig cadeau waar we erg van genoten hebben en wat in geen enkel opzicht tegen kon vallen. En dat we nu dus op zoek zijn naar een voordelige compacte camper, eentje die in principe wel iets harder zou kúnnen rijden.