Echtnieuws

Posted on

Het heeft me verbaasd hoe weinig gestaafde feiten er door media en politiek zijn gebracht met betrekking tot de de Turkse coup van vorig jaar, zowel het weinige als het gestaafde ervan. Dat er een luchtje aan het verhaal zat was vanaf dag 1 wel duidelijk, en dat het verhaal uit Der Spiegel (ongelezen) objectief bezien het meest waarschijnlijke is, is voorheen niet vaak uitgesproken in het afgelopen jaar. Op de een of andere manier geloof ik de chef van de Duitse veiligheidsdienst wel. De nuance, het niet direct op dag 1 alle opties wegzetten door één 100% dader aan te wijzen, zo hoort het te gaan, nog los van alle intelligence die zij hebben en wij niet. Men is kennelijk zo bang om openlijk kanttekeningen te plaatsen bij deze enge man, het Europees gezichtsverlies van de Timmermansen, de onderhuidse kracht van de Turken in de buitenlanden, dat alle propaganda gewoon via “citaten” de wereld in worden gekopieerd. Dat die president er niet zit voor het algemeen belang van de totale bevolking is zacht uitgedrukt, en angst is een slechte raadgever.