Eysines (3)

Posted on

Ook Eysines kent donkere kanten en we mogen wel zeggen dat we door het oog van de naald zijn gekropen.

Na het concert moesten we weer terug naar het centrum van Bordeaux. Als je er toch een paar dagen bent is het prettiger toeven in een prachtige stad als Bordeaux dan in een voorstad als Eysines, vandaar. Het was enige minuten lopen naar de bushalte en we hadden ons vooraf vergewist dat de terugreis in alle gevallen met zekerheid gehaald kon worden en toen we bij de halte aankwamen restte ons slechts 25 minuten wachttijd.201611_bordeaux-628_1000px

Enfin, wat volgde was een intimiderende situatie met ongure jongeren die hun zinnen leken te gaan zetten op het Hollands Kwartet dat bij de halte zat te wachten. Een nonchalante verkenner, verdachte omtrekkende bewegingen van auto’s op de overliggende parkeerplaats tot het lijnrecht tegenover de halte staan schijnen en na enige tijd weer omdraaien, een auto die met enorme snelheid voorbij scheurde en uiteindelijk de stroom die in de hele straat inclusief de halte uitviel en alles in het donker zette maakte het onheilsgevoel zo sterk dat we kordaat besloten een bewoondere omgeving op te gaan zoeken om ons in veiligheid te brengen.

Terwijl we ons uit de voeten maakten kwam juist bus 5N aanrijden, die we met grootse gebaren in het donker toch tot stilstaand konden manen en waar we snel in konden stappen. Dat de chauffeur helemaal niets begreep van ons We are very happy that you are here maakte ons verder niets meer uit. Wát er had kunnen gebeuren weten we niet, maar dat het niet veel goeds was en de bus geen 5 minuten later had moeten komen was wel duidelijk.

Voor de volgende keer: nauwkeuriger de terug-busdienst plannen.