Déjà vu

Posted on

Naast een puntgaaf muzikaal eerbetoon is Déjà vu een programma waarin op een onderhoudende manier verteld wordt over de jaren zeventig, de achtergronden van de vier legendarische muzikanten en hun onvergetelijke songs. Déjà vu wordt gelardeerd met prachtige filmbeelden en stills. Een absolute must voor de liefhebber van Westcoast-pop en goddelijke samenzang.

img_5589

Her Majesty in ons Rabotheater, dringende tip van de Zeeuwse Popcollectie, geen woord van gelogen en lang geleden dat ik zo geëmotioneerd mocht luisteren. Bertolf’s pedal steel in Teach Your Children was slechts een van de genadeklappen, de Nash in Helplessly Hoping was haast nog mooier dan het origineel en Almost Cut My Hair was onverwacht een hoogtepunt. Fijn dat er nog “jeugd” is die vader’s muziekcollectie serieus neemt, de essentie uit eerste hand heeft ervaren en loepzuiver kan zingen.

Zulke jeugd was overigens niet in de zaal aanwezig én de zaal was niet helemaal uitverkocht.

One Reply to “Déjà vu”

  1. ‘lang geleden dat ik zo geëmotioneerd mocht luisteren’ had ook ik, die elke ademtocht van de plaat ken. ondertussen niet aflaten te roepen dat het zò gespeeld moet worden (en niet anders). top, die mannen!
    (zou graag een nummertje meedoen)
    hwf

Comments are closed.