Avondgeel

Posted on

Ik heb het geluk dat ik zowel ’s morgens als ’s avonds de zon tegemoet rijdt, een ritje van 20 minuten wat zeker in dit seizoen genieten en bij vlagen adembenemend is. Op een foto is de echte impact niet te pakken, al was het alleen maar omdat stilstaan op de snelweg verboden en gevaarlijk is.

Over gevaarlijk gesproken: gisteravond lag er een flink stuk vrachtwagenautoband op die snelweg en met het tegenlicht en de glooiing kan dat eenvoudig tot ongelukken leiden; de bijpassende vrachtwagen stond enkele honderden meters verderop. Het lukte 0800-8002 echter niet om na de bevestiging op “wilt u een gevaarlijke situatie melden” een medewerker aan de lijn te brengen voordat ik thuis was. Ik heb vandaag gelukkig niets over een dodelijk ongeval gelezen.

De zon dus. De lucht is ’s avonds prachtig babyblue, de zon is echt geel en schijnt bijna horizontaal en als ik geluk heb hangen er wolken die van achteren worden aangelicht en daardoor roze zijn met felle witgele randen. Wat strakke vliegtuigstrepen of zelfs een fel-schitterend vliegtuig of een stukje maan maken het plaatje compleet.

201610_op-001-bewerkt_1000px
image-9693

Na een dag van voldaneĀ arbeid kan ik daar echt van genieten.