The Munch in Hengelo

Posted on

201607_naamloos-003_1000px

Van de Mike Stern/Bill Evans band brak Mike daags voor de start van de tour beide schouders door met beide ellebogen op straat te vallen. Het komt goed, maar niet zo snel dat hij mee kon touren. Daarom werd Dean Brown gebeld, die naast Stern-vervanger ook zelf plaatjes maakt enzo. Dean kwam op mij als een echte fusion-gitarist over: veel technisch gedoe, vrij slordig en geen verhaal te vertellen. De andere drie mannen deden dat beter. Darryl “The Munch” Jones, die bij mij populair werd nadat hij met Branford, Omar en Kenny de Dream of the Blue Turtles gemaakt had, legde een best subtiele groove onder het geheel, soms van papier omdat er nu natuurlijk ook Dean Brown-nummers in de set moesten worden opgenomen. Dennis Chambers kenden we ook al van John Scofield en Steely Dan Live en is een hele fijne drummer. Alleen met Bill Evans had ik me nog niet eerder bemoeid. Het trio kent elkaar nog van de tijd bij Miles Davis midden jaren 80.

De mannen hadden plezier in het spel en wij hadden een fijne avond, ver weg van Turkse staatsgrepen en gestoorde gasten in vrachtwagens.201607_naamloos-007_1000px