Duimendik

Posted on

Je verwacht slecht nieuws als het lijfblad van je pensioenfonds gaat roepen dat er “meer dan geld” is. Dat is correct, maar het enige doel van het pensioenfonds is geld: behoudt met al de expertise die je hebt op een verantwoorde manier de waarde van het spaargeld van de deelnemers en maak daar liefst nog iets meer van zelfs. Doe daarvoor alles wat je kunt en neem verantwoordelijkheid in moeilijke tijden. Maar Annemieke zegt hier dat geld bij haar niet voorop staat. De directeur (zelf geheel ongetwijfeld veel €€/jaar) verkondigt dat geld eigenlijk helemaal niet zo wezenlijk is en ook de rest van het blad onderstreept de overschatte waarde van geld.

Tot dan uiteindelijk op de laatste pagina toch nog iets wezenlijks wordt gemeld. Er is een kans dat in de loop van 2017 de pensioenen omlaag en de premies omhoog moeten. Nou: ik weet het wel zeker!IMG_5243