Larry revisited

Larry revisited

Larry Carlton (1948) speelde al eerder in de regio dus voor het afvinken hoefde het niet meer. Dan kun je ook altijd nog een keertje voor de gezelligheid gaan nietwaar? Met een andere band dan de vorige keer -de namen heb ik niet onthouden en kan ik zo ook niet ergens vinden- die weer uitstekend meedeed. De bassist speelde beter dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Het geheel was vakkundig en betrekkelijk ongeïnspireerd, wat ik me ook wel weer kan voorstellen als je avond aan avond deze keurig geconstrueerde instrumentals ten gehore moet brengen. Op de beelden van Henk lijkt het concert van vorige week in Amsterdam wat meer gedreven.

Het was schaars verlicht in de zaal van Atak, mogelijk om een intieme sfeer te creëren. Dat lukte best in de lang niet uitverkochte zaal die daardoor wel lastig ‘plat’ te spelen was. Mijn vraag aan de gitaarversterkerfabrikanten luidt trouwens waarom dat blauwe lampje zo absurd fel moet zijn.

Larry’s dieptepunt van de avond was Josie, waar hij met uitgesproken tegenzin aan begon. Zowel de zaal als hij zelf vinden het intro nog wel leuk, maar het nummer is nou eenmaal niet bedacht als instrumental. Als de drummer nou nog een goede Jim Keltner in huis had gehad..

2 Replies to “Larry revisited”

  1. Jesse Milliner (keys)
    Harry Fischoetter (dr)
    Claus Fischer (bs)

    (Graag gedaan!)

  2. Aha, het zijn Duitse muzikanten (en Hardy Fischötter)! Dat scheelt in de reiskosten en kan natuurlijk prima, blijkt. Bedankt voor de info!